DEMANORDEMANOR

Referanser

Nyutviklet PLS for Glencore Manganese grabbkran

Da det ikke fantes noen kompatibel grabbstyringsløsning i markedet ble det designet et nytt PLS-program skreddersydd til kranens potensial. Den ombygde grabbkranen har en løfteevne på 12,5 tonn og et spenn på 40 meter samt et 2 tonns hjelpeløft.

Glencore Manganese er en av verdens største råvareprodusenter, og den ombygde grabbkranen brukes i råstofflager i Mo i Rana og forsyner smelteverket med råstoff. DEMANORs engineeringspartner Norsk Kranpartner foretok i forkant av ombyggingen SWP og risikovurdering for å kartlegge kranens muligheter og videre levetid.

Gammel løsning for bruk av 4-taus grabb var en planetveksel som styrer både heis- og lukketrommel. DEMANOR leverte to identiske maskinerier hver på 12,5 tonn som samkjøres med en PLS-basert grabbstyring. Den nye løsningen medførte behov for utvikling av et helt nytt grabbprogram, og det var en oppgave for Norsk Kranpartner.
Både kattdrift, krankjøremotor og komplett el. styring utenom hovedfordeling ble byttet. Alle bevegelser er i dag regulert med frekvensomformer. Nye overlastbrytere ble integrert i rammene for de nye heis- og lukkemaskinerier. Operatøren styrer kranen med joysticks, og signalene går over PROFIBUS til PLS-en. All el. og mek. design og konstruksjon er utført av DEMANOR i samarbeid med Norsk Kranpartner.

For mer informasjon: Nils Petter Lauritsen.

Publisert: 4. februar, 2015