DEMANORDEMANOR

Referanser

Stor kontrakt med Skanska og Bybanen i Bergen

DEMANOR har ingått en stor kontrakt med Skanska på utvikling og leveranse av mange ulike kransystemer til Bybanens nye verkstedhall i Bergen.

For å ivareta et fullt utbygget bybanenett i Bergen bygger Bybanen et nytt verksted og depot mellom Flesland og Kokstad. På over ca 80 mål bygges verksted på 8400 kvm og depot på 13500 kvm i tillegg til administrasjonsbygg på 3000 kvm. Verkstedet kommer i drift høst/vinter 2015.

Skanska er hovedentreprenør for de bygningsmessige arbeidene for verksted og administrasjonsbygg, og er også grunnentreprenør for alle utvendige arbeider som grøfte og ledningsarbeider, fundamentering og klargjøring for sporlegging. Hele verksted- og depotanlegget skal stå ferdig høsten – årsskiftet 2015/2016.

– DEMANORs leveranse består av tre traverskraner hvorav to har kapasitet på 8 tonn og én har kapasitet på 6 tonn, sier salgsingeniør og DEMANORs prosjektansvarlige, Henning Nilsen. – Det skal videre leveres fem KBK-kransystemer, hver med kapasitet på 1 tonn. KBK-systemene har banelengder på over 100 meter pr kran, og totalt bygges over 400 kjøremeter med bane. I tillegg leveres flere mindre KBK-systemer med kraner i ulike utførelser. DEMANORs gode samarbeidspartner KIS VEST AS ved avdelingsleder Jan Tore Revheim, vil ha ansvaret for montering, igangsettelse og opplæring første halvår 2015.

– Bybanen i Bergen er et enormt prosjekt som det er spennende å få være en liten del av, tillegger salgsingeniør Svein Olav Svensson. – Vi har i solid dialog med Skanska utviklet løsninger som vil gi besparelser både for dem og for Bybanen.

For mer informasjon: Henning Nilsen.

Publisert: 23. oktober, 2014