1. Hjem
  2. Utfordrende ombygging for Glencore Manganese

Glencore_osekran_Ny.jpg

Glencore_osekran1-180x180 (2).jpg

Utfordrende ombygging for Glencore Manganese

Glencore Manganese produserer fra smelteverket i Mo i Rana manganlegeringer i to smelteovner med en kapasitet på hele 120.000 tonn i året. Her har DEMANOR i samarbeid med Norsk Kranpartner levert en av sine mest komplekse ombygginger.

Glencore Manganese er en av verdens største råvareprodusenter, og fra smelteverket i Mo i Rana produseres det manganlegeringer. Vår oppgave var å bygge om en øsekran fra 1991 til dagens krav for frakt av flytende metall. Kranen skulle beholde eksisterende løfteåk for øser, og en viktig rammebetingelse var at ombyggingen skulle foregå mens produksjonen gikk for fullt. Store komponenter på liten plass er i seg selv vanskelig, her veide bare løpekatten 55 tonn og var på 7,5 meter i lengde og bredde. I tillegg var omgivelsene 60 grader varme og inneholdt så mye støv, røyk og gass som bare et smelteverk kan by på.

Vårt dedikerte og dyktige supervisor team fikk vist hva de hadde å bidra med, og i løpet av den fire uker lange monteringsperioden leverte vi:

  • Komplett nytt el. styresystem med Control Cat. 3 og regulering av alle bevegelser med frekvensformer
  • Ny el. styring ble satt inn i el. rom i den ene krandrageren
  • Nye motorer beregnet for omformerdrift til kran, katt og svingfunksjon
  • Ny hovedwinch på 70 tonn med redundant wiresystem tilpasset avstander på eksisterende øseåk
  • Ny hjelpeløftwinch på 30 tonn
  • Komplett ny dreibar over-ramme for heismaskinerier

All mek. og el. design ble utført av DEMANOR i samarbeid med Norsk Kranpartner. Bildene viser øsekranen før ombygging og den nye løsningen til venstre.

For mer informasjon: Nils Petter Lauritsen

Publisert: 5. august, 2014

Kontakt

Smarte løft. Smarte løsninger.