1. Hjem
  2. Nyutviklet PLS for Glencore Manganese grabbkran

Glencore_grabbkran2 (2).jpg

Nyutviklet PLS for Glencore Manganese grabbkran 

Glencore Manganese er en av verdens største råvareprodusenter, og den ombyde grabbkranen brukes i råstofflager i Mo i Rana og forsyner smelteverket med råstoff. I forkant av ombyggingen foretok DEMANORs engineeringspartner Norsk Kranpartner SWP og risikovurdering for å kartlegge kranens muligheter og videre levetid. 

Gammel løsning for bruk av 4-taus grabb var en planteveksel som styrer både heis- og lukketrommel. DEMANOR leverte to identiske maskinerier hver på 12,5 tonn som samkjøres med en PLS-basert grabbstyring. Den nye løsningen medførte et behov for videre utvikling av et helt nytt grabbprogram, og det var en oppgave signert for Norsk Kranpartner. 

Både kattdrift, krankjøremotor og komplett el. styring utenfor hovedfordeling ble byttet. Alle bevegelser er i dag regulert med frekvensomformer. Nye overlastbrytere ble integrert i rammene for de nye heis- og lukkemaskinerier. Operatøren styrer kranen joysticks, og signalene går over PROFIBUS til PLS-en. All el. og mek. design og konstruksjon ble utført av DEMANOR i samarbeid med engineerinsgpartneren Norsk Kranpartner.

Nils-Petter.jpg

Spør produktspesialist: Nils Petter Lauritsen

M. 92 40 09 44
nilspetter@demanor.no

Jeg kontakter deg!

Kontakt

Smarte løft. Smarte løsninger.